SÄSONGSROLLE

En makirolle inspirerad av det bästa säsongen har att erbjuda. Här experimenterar vi och tar ut svängarna. Vågar du prova säsongsrollen vi kör just nu?

SÄSONGSROLLE JUST NU:

"Höstrollen" - Äppel, peppel, pirum, parum! Eller bara äpple, äpple, äpple! Och så lita kimchee och jalapeno! Säsongsrollen just nu byggs på lax, äpplekimchee och en het, äpple- och jalapenosås. Spajsy indeed men sååå sååå god!  129:-

SCHYSST FISK

Icke rödlistad fisk och skaldjur. Även fisk som finns på WWF:s rödlista går bort. Schysst fisk kommer till oss från lokala vatten för att få bättre kontroll på kedjan och vi vägrar färdigskurna och besprutade halvfabrikat som transporterats från andra sidan jordklotet. Detta för att ge dig en så god och fräsch upplevelse som möjligt.  

SCHYSST FISK JUST NU:

Lax - Noskodlad
Gös - Vildfångad Ringsjögös
Fjällröding - Svenskodlad av umlax
Hälleflundra - Norsk linfångad
Pilleräkor - MSC-märkta från ishavet
Sill (förekommer bara i "Sillarollen") - Nordjön


LOKALA RÅVAROR

Vi tar avstamp i näområdet när vi väljer råvaror som gör fisken sällskap som nigritopping eller i makirullarna och vi anpassar oss efter säsong.

LOKALA RÅVAROR JUST NU:

Större fokus på äpplen, morötter olika kålsorter och annat höstigt! Svenskodlad gurka är finns fortfarande att tillgå! Färsk ramslök, lokalt odlade groddar och andra örter så som krasse och koriander. Vikentomater finns kvar som "hosomaki" på våra blandmenyer! Olika lökar så som vårlök, gräslök och rödlök. Senapskorn, pumpakärnor och annat gottigottgott som hör hösten till.