Sedan starten 2010 har vi på Rå Epok arbetat för att förgylla din sushiupplevelse genom att tänka utanför ramarna. Koncept går ut på att tillhandahålla Skånes bästa take away-sushi genom att servera schysst fisk kombinerat med lokala råvaror. Företaget har växt sedan starten då konceptet har tagits emot väl vart man än har öppnat och idag bedriver Rå Epok sina sushibarer i fyra skånska städer – Lund, Helsingborg, Ängelholm och Malmö.


vision


Utgångspunkt tas i att utvecklingen inom vår bransch är på väg åt fel håll då man idag inte behöver speciellt mycket kunskap eller kärlek till hantverket, som sushi faktiskt är, för att öppna sin egen sushibar. Marknaden kryllar av taskiga halvfabrikat och färdiga toppings som ofta är dåliga både för miljön och gommen. I stort sett all fisk många sushibarer använder går att köpa färdigskuret, fryst och vakuumförpackat, importerat från något av världens hörn – allt för att göra livet lättare för landets nya “sushikockar”. Miljön blir lidande och det smakar dessutom där efter.

På Rå Epok använder vi schysst fisk oss vi ser till att vi alltid får in vår fisk färsk för att få kontroll på hela kedjan från fångst till tallrik. På så sätt går vi på Rå Epok tillbaka till rötterna och gör sushi på det sätt som vi anser att den ska göras. Även gällande övriga råvaror tar vi utgångspunkt i närområdet, i allt ifrån nigiri-topping till vad som gör fisken sällskap i våra makirullar och vi anpassar vårt utbud efter säsong. Närområdet – det skånska – går alltså som en röd tråd igenom, och genomsyrar, hela vår verksamhet. En kul detalj är att vi bara spelar skånsk musik i våra lokaler. Följ vår spellista på Spotify genom att klicka här.

Traditionellt sett serveras en hel del rödlistade arter på sushibarer runtom i världen och många populära arter du ser på din vanliga sushitallrik är rödlistade av artdatabanken och har fått rött ljus av WWF. På Rå Epok serverar vi aldrig något rödlistat, har aldrig gjort och kommer aldrig göra. Vill du ha jätteräka, då får du gå någon annanstans.


banned


Genom vårt koncept säkerställer vi goda förutsättningar för en god, fräsch och unik sushiupplevelse, utan av ge avkall på grundidén. Vi är det bästa av två världar; det traditionellt japanska, fast med Skåne som grundingrediens.

Vi är Rå Epok – Sushi på skånska.


quote