Rå Epok lägger ner efter tio år

[2019-11-21]

Som går att läsa i Sydsvenskan under torsdagskvällen har vi fattat det tuffa beslutet om Rå Epoks avveckling. Sista dagen vi har öppet är den 15:e december. Vi låter härmed lämna följande pressmeddelande.

"Det är flera faktorer som lett fram till att vi tillslut landat i detta beslut.

När vi öppnade för snart tio år sedan gjorde vi det med visionen att servera så grym och sjysst take away sushi som det bara gick, med den bästa fisken och med de fräschaste lokala råvarorna.

Genom åren har vi tagit konceptet från att omsätta några ynka miljoner och att vi två ägare jobbade typ dygnet runt, till att öppna upp i fyra städer, anställa runt 40 personer, omsätta det tiodubbla och framför allt, göra avtryck med vår matlagning på så många, fantastiska gäster, och det är en stor stolthet. Allt med återinvesterat kapital och med hjälp av hårt jobb av oss själva och våra anställda. Det har varit många utmaningar längst vägen, men på det stora hela finns det jättemycket positivt att ta ut från dessa år och vi är, som sagt, jättestolta.

Men det har också inneburit att vi har vant oss vid en viss utvecklingsnivå. Och på sista tiden känner vi att vi inte kommer längre. Konceptet är väldigt nishat och kräver mycket av oss själva, våra anställda och våra intressenter, och vi lyckas ändå leverera på topp varje dag - men - vi ser inte hur vi kan ta nästa steg. Vi har en fin renommé, ett gott rykte, och medan vi forfarande har det väljer vi att sätta punkt.

Det finns en charm i att avveckla något medan man fortfarande har högt anseende. Att dra sig ur i tid.

Fullt fokus ligger nu på att avsluta med flaggan i topp. Vi ska servera den bästa sushin på skånska fram till den den 15:e december på alla enheter under varje timme som restaurangerna har öppet. Därefter är det dags för nya utmaningar."

/Daniel Joannou och Magnus Wallin, grundare och ägare av Rå Epok.


Ny säsongsrolle - Het höstrolle

[2019-09-13]

"Höstrollen" - Äppel, peppel, pirum, parum! Eller bara äpple, äpple, äpple! Och så lita kimchee och jalapeno! Säsongsrollen just nu byggs på lax, äpplekimchee och en het, äpple- och jalapenosås. Spajsy indeed men sååå sååå god! 129 spänn och går att beställa på alla Rå Epok-enheter.


Ny säsongsrolle - Grillrollen

[2019-07-31]

Sommar, sol, kall öl och grill! Med dessa ord välkomnar vi förra sommarens stora succé - GRILLROLLEN tillfälligt tillbaka på menyn som vår nya säsongsrolle!

Grillrollen är gjord på grillad lax och skånsk coleslaw, och toppas med BBQmayo, grillchips, vårlök och grillkrydda. Skärs i tio bitar och kostar 129:-. Går att beställa på samtliga Rå Epok-enheter.


Rå Epok tog emot miljöpris

[2019-06-05]

Varje år på Värdlsmiljödagen delas Guldklövern ut regionalt av Centerpartiet. Vinnare detta år - Rå Epok med motiveringen:

"Rå Epok är en oas i en bransch där hållbara val kräver en hel del extra ansträngning. Med Sushi på Skånska serveras en meny helt utan rödlistad fisk – istället fokuserar Rå Epok på närproducerat på alla sätt, inklusive en skånsk spellista i restaurangen. Detta i kombination med ett hållbart tänk kring mat gör Rå Epok till en värdig mottagare av Centerpartiet i Lunds Miljöpris 2019.

Tack för att ni är miljöhjältar – vi behöver fler som er! "

Restaurangchef Björn Olsson tog emot priset- diplom, blommor och tårta - tillsammans med ägarna Daniel Joannou och Magnus Wallin. Vi tackar ödmjukast.


Större satsning på veg

[2019-05-26]

Ny satsning på vårt vegetariska utbud! Detta genom utökad vegetarisk blandmeny, "Vegorolle" med rabarber, vegetarisk poké och genom vår nya chrunchyrolle - "Chrunchy Veg"!

Vegetarisk blandmeny - Du vet väl om att du kan få alla menyer från vår blandmeny "Litta Blandat" vegetariskt? Just nu bygger vi rätterna från vår blandmeny som vanligt på bland annat tofu, morötter och gurksallad men har också fått in spännande säsongsråvaror som Vikentomater, rädisa och rabarber.

Vegrolle - I vanlig ordning kör vi vidare på vår "Vegrolle". Den görs just nu på avokado, tofu, gräslök och rabarber.

Vegetarisk Poké - Har du testat vår vegetariska poké-bowl, gjord på ris, säsongens mix av grönsaker, avokado och tofu?

[NYHET] Crunchy Veg - Avslutningsvis i denna vegetariska satsning har vi enligt många gästers önskemål lagt in en Crunchy vegrolle på menyn. Denna skånska tempurarolle är gjord med tofu, avokado och friterad panerad lökring, toppad med srirachamayo, söt sojasås och rostad lök.


Oj oj oj... Viken Rolle!

[2019-06-02]

Ny säsongsrolle är gjord med Vikentomater i centrum. Denna härliga tomat gör laxen sällskap i mitten, och så lita gräslök på di! Ovanpå riset toppas det hela med en härlig ramslökspesto och färsk basilika. Oj oj oj - "Viken Rolle"! Vi säger mums! Samtidigt som vi passar på att meddela att vikentomater också är ett inslag i våra blandmenyer nu under sommaren. Säsongsrollen kostar i vanlig ordning 129:- och går att beställa på alla våra enheter.


Stängt över midsommar

[2019-05-25]

Över midsommarhelgen, fredag till söndag, håller vi stängt på samtliga Rå Epok-enheter och öppnar åter som vanligt på måndag.

Glad midsommar!


Röda dagar - öppet som vanligt

[2019-05-23]

På torsdag den 30/5 är det Kristi Himmelsfärdsdag och en vecka efter det, dvs torsdag den 6/1, är det som bekant Sveriges nationaldag.

Vi har öppet enligt ordinarie öppettider på alla våra enheter dessa dagar samt där till rörande klämdagar.

OBSERVERA - det är alltså inte helgöppettiderna som gäller utan vi har öppet som om det vore en "vanlig torsdag" eller en "vanlig fredag".

Väl mött!


Nya råvaror - ny säsongsrolle

[2019-04-22]

Våren är på intåg och nya råvaror med den. Vinterråvaror slussas ut och vi går mot en säsong med mer inslag av rabarber, ramslök, rädisa, vikentomat och andra spännande lokala säsongsråvaror på våra blandmenyer.

Samtidigt passar vi på att uppdatera vår "säsongsrolle" och kör nu en vårig variant byggd på lax, rabarber, färskost, vårlök och rädisa. 129:- kostar en sådan, skuren i tio bitar, och den finns på alla våra enheter.


'Bowls' från Rå Epok

[2019-04-12]

Har du provat våra fantastiska 'Bowls'? Inte? Hög tid nu i så fall! Våra pokébowls kombinerat med säsongens råvaror är ljuvliga och vår yakiniku är gjord från grunden på skånskt högrev! Valfri dipp ingår!

- Poké med lax - 139:-
- Poké med räka - 139:-
- Vegetarisk Poké (med tofu och avokado) - 139:-
- Skånsk Yakiniku - 149:-


Påskens öppettider

[2019-04-10]

Följande öppettider gäller:

Skärtorsdag: Öppet som vanligt
Långfredag: Stängt
Påskafton: Stängt
Påskdagen: Stängt
Annandag påsk (måndag): Öppet från kl 16.00 (Lund öppnar redan kl 15.00)

Glad påsk!


Ny 'säsongsrolle'!

[2019-02-26]

Succérollen från förra året - DANSKEN - är tillbaka! Testa vår härliga combo av friterad torsk, skånsk saltgurka, remouladsås och shoestring-fries! Priset för säsongsrollen är som vanligt 129:- och den går att beställa från och med idag på alla Rå Epok-enheter!


Alla hjärtans dag

[2019-01-27]

Torsdagen den 14/2 är det Alla Hjärtans Dag och vi har dagen till ära skapat två menyer för er par som inte pallar ränna på stan utan föredrar att fira dagen hemma - med sushi på skånska!

MENY ETT
- carpaccio på lax
- 24 bitar sushi på skånska
- chokladmousse
399:-

MENY TVÅ
- carpaccio på lax
- 30 bitar sushi på skånska
- chokladmousse
439:-

Menyerna är för två personer och är tillgängliga endast för take away.

Ring in redan idag och beställ! Hämta på avtalad tid på Alla Hjärtans Dag!

(OBS: Vi reserverar oss för att erbjudandet kan komma att ta slut under dagen beroende på efterfrågan men har då resten av menyn tillgänglig)

Lund: 046-2113030
HBG: 042-141144
Ängelholm: 0431-19220
Malmö: 040-914444


Januari-erbjudande

[2019-01-02]

För att visa hela Malmö att vi nu finns i stan kör vi en fantastisk kampanj i januari: 25% på hela menyn, hela månaden! Så har du inte testat oss så är det hög tid nu! Notera att detta erbjudande gäller bara på vår Malmö-enhet.

På övriga enheter kör vi vidare med vårt Facebook-erbjudande. Visa att du gillar oss på Facebook i samband med att du hämtar din beställning och erhåll 15%! Även detta erbjudande gäller månaden ut.

Erbjudandena gäller ej beställningar online och går inte att kombinera med andra erbjudanden.


Ny säsongsrolle!

[2019-01-02]

Vi omfamnar vintern och tar ut svängarna kraftigt i "säsongsrollen" denna gång. Lax gör sällskap med friterad jordärtskocka och toppas med en underbart god svamp- och sojacreme. Går så klart att beställas på alla Rå Epok-enheter och blir din för 129:-


Öppet igen!

[2019-01-02]

Från och med onsdagen den 2/1 har vi öppet igen enligt ordinarie öppettider på samtliga Rå Epok-enheter.

Väl mött i Lund, Helsingborg, Ängelholm eller i Malmö året 2019!


Stängt i mellandagarna

[2018-12-12]

Vi har öppet på samtliga av våra enheter enligt ordinarie öppettider fram till och med söndag den 23/12. På lille julafton har vi alltså öppet som vanligt! På julafton har vi däremot stängt och håller sedan stängt i mellandagarna.

Vi öppnar återigen den 2:e januari.

God jul önskar vi på Rå Epok och tack för detta år!


Julklappstips - presentkort på Rå Epok

[2018-12-11]

Sushi på skånska som julklapp? Köp ditt presentkort fyllt med valfritt belopp från Rå Epok och ge bort till jul! Finns att köpa på samtliga Rå Epok-enheter och går sedan att nyttjas på samtliga Rå Epok-enheter.

God jul önskar vi!


Vi har öppnat i Malmö!

[2018-11-12]

Stort tack till alla som deltog på vår invigning lördagen den 10/11. Och från och med nu (måndag den 12/11) har vi öppet på vår Malmö-enhet. Hjärtligt välkomna till Sergels väg 13B!

Öppettiderna är
mån-tors 16.00-21.00
fre 15.00-21.00
lör-sön 13.00-21.00


Invigning av Rå Epok i Malmö

[2018-11-03]

Rå Epok expanderar och nu är det dags att inviga vår Malmö-enhet. Invigningen hålls i vår nya lokal på Sergels väg 13B lördagen den 10/11 mellan kl. 13.00-16.00 och du är hjärtligt välkommen! Dagen till ära bjuder vi på smakprov av vår sushi samt lite dryck. Därefter öppnar vi "som vanligt" på måndagen den 12/11. Notera att under invigningen går det inte att beställa från menyn, utan ni får hålla er till på måndag :-)

OBS: Alla andra Rå Epok-enheter är stängda denna dag då personalen från alla enheter är med på invigningen.